top of page
  • natalyagook

Творчі підлітки та їхні бізнес-ідеї

Пост-мотивація. Йдіть за мрією! Успіх наздожене вас сам!


Фрейзер Догерті. Всесвітньо відоме варення


Мене завжди надихали прості історії успіху. Я маю на увазі, що вкрай рідко у кого знаходиться багатий дядечко в Австралії, геніальна інтуїція для ігор на біржі або рідкісний музичний талант. А, наприклад, розбагатіти на виробництві ВАРЕННЯ - це круто! Тим більше зараз, коли все поголовно захоплюються здоровим способом життя і вважають за краще не любити солодощі, а тим більше консерви.

Пропоную вашій увазі історію звичайного хлопця з Единбурга Фрейзера Догерті. Дуже зворушило одне його зізнання:

«Мене запросили на першу корпоративну нараду. Я одягнув костюм свого батька приблизно на півтора розміри більше. Професіонали з Waitrose вислухали мою ідею і дали кілька корисних порад. Через рік я допрацював продукт, який можна було поставити на їх полицях».

Вражаюча націленість на результат!

А ще дуже надихнули його поради починаючим підприємцям:

- Нічого не бійтеся. У вас немає нічого, що можна втратити.

- Починайте завжди з малого.

- Звертайтеся до досвідчених людей за допомогою, вас слухатимуть частіше, ніж ви думаєте.

Чи готові прочитати повну історію? Вам сюди: https://businessideas.com.ua/success-stories/tekhnologiya-SuperJam


Медді Бредшоу. Мільйони на прикрасах з жерстяних кришечок.


Порада всім бізнесменам від юної self-made мільйонерки така:

«СЛІДУЙ ЗА СВОЮ пристрастю. Якщо ТИ ПРИДУМАВ ІДЕЮ і сам від неї ШАЛЕНІЄШ, то ШАНСИ НА УСПІХ величезні».

Ідея виготовляти незвичайні прикраси для підлітків народилася у десятирічної Медді, коли вона вирішила якось прикрасити шафу в кімнаті кришками від скляних пляшок. Ідею підтримали мама і молодша сестра. Стартовий капітал склав 300 доларів. Через п'ять років кількість замовлень на місяць становила 50 000 штук, а прибуток - понад півтора мільйона доларів на рік. Більше тут: https://updatedideas.com/m3-girl-designs/


Топ Ітіпат. Корисні снеки з морських водоростів.


Повне ім'я Топа - Aitthipat Kulapongvanich. На даний момент він є одним з наймолодших мільярдерів світу. Навіть назва його компанії з тайського перекладається як «Молодий підприємець».


На частку Tao Kae Noi припадає близько 70% від всього ринку водоростей Таїланду.

У 2000 році Топу було всього шістнадцять років і він практично нічим не відрізнявся від своїх однолітків. Єдина різниця полягала в тому, що він уже тоді почав заробляти хороші гроші в онлайн-іграх. У сімнадцять років він опинився на межі відрахування зі школи. Він влаштувався на роботу, потім придумав новий бізнес, який приносив солідний дохід. У вісімнадцять років його сім'я стала банкрутом. А в дев'ятнадцять Топ створив унікальні снеки на основі на водоростей. Оригінальне поєднання водоростей з сухофруктами припало до смаку споживачам, і вже через кілька місяців продукція компанії стала надзвичайно популярною в сегменті сухих закусок на ринку Таїланду, а пізніше і всього Тихоокеанського регіону. Зараз йому тридцять шість, і він, як і раніше, займається водоростями, тільки з тією різницею, що Топ кращий на цьому ринку.

Про становлення Топа Ітіпата як підприємця в 2011 році знято художній фільм "Тінейджер на мільярд" http://baskino.me/films/biograficheskie/16754-tineydzher-na-milliard.html .


Хочете більше надихаючих прикладів? Маємо такі :)

На питання «Коли варто почати займатися бізнесом» багато хто, навіть 25-ти або 30-річні люди відповідають, що ще не накопичили достатньо досвіду для такої складної діяльності, або не набули необхідних навичок. Я знайшла для вас дві статті з прикладами підліткових БІЗНЕСІВ. Подивіться, і ви зрозумієте, що бізнес і підприємництво - це не про вік, це про МРІЮ!

https://materinstvo.ru/art/16097 (увага! російський сайт! але дуже класні приклади)

Мріяти не шкідливо, а життєво необхідно!




Недавние посты

Смотреть все

Commentaires


bottom of page