top of page
  • natalyagook

Фінанси під час війни

Додаткові матеріали до статті в журналі "Однокласник" № 4/5 - 2022


Про сімейний бюджет


«Бюдже́т - це грошове вираження збалансованого розпису доходів і видатків. Як правило, бюджет формується у вигляді таблиці прибутків і витрат: у дохідній частині враховуються усі види і суми коштів, які надходять, у видатковій — всі види витрат, що прогнозуються» (Вікіпедія).


Гарно цю тему висвітлює Любомир Остапів на своюму ютюб-каналі і на сайті. Ось посилання на статтю-рекомендацію (написана за мирних часів, але база залишається без змін): https://simeinyi-budzhet.ua/familybudget/osobystyi-biudzhet-laifkhaky-z-ekonomii-ta-planuvannia-vid-liubomyra-ostapiva/ .

А тут - безкоштовний курс відео-уроків про складання сімейного бюджету:


Про військові облігації


Чому варто купувати військові облігації? Таким чином ви:

- перераховуєте гроші до бюджету,

- допомагаєте забезпечити стабільність економіки,

- наближаєте Україну до перемоги.

І до того, інвестуєте в ліквідні і гарантовані цінні бумаги, з прицілом зберегти власні кошти на короткостроковий термін (про примноження за ставкою 11% річних – говорити не варто), тим паче що інші цінні папери українцям поки не доступні.


Стаття із загальними відомостями про облігації і оглядом мобільного застосунку Монобанку: https://iplan.ua/analytics/ua_investments/war_bonds_mono/ .


Стаття з посиланнями на відео, як купити військові облігації в різних банках:


Економіка України


В кінці квітня 2022 року опубліковано “Нарис про відбудову України” відомих американсько-українських економістів. Вони окресли потребу у Міжнародній агенції з відбудови України.


Наталія Яресько, яка працювала міністром фінансів України, а потім допомогла відбудувати після торнадо Пуерто-Ріко так відповіла за запитання НВ про План Маршалла для України.


Курс гривні. Чому все так непогано і що буде далі? - написав у своїй колонці на НВ експерт Case Україна Євген Дубогриз.





Дослідження ЦЕС про економіку України та основні напрямки можливої економічної політики, включаючи боротьбу з кризою та підтримку економічної стійкості на найближче майбутнє.



Сайти пошуку роботи для українців під час війни


Дивіться список сайтів та телеграм-каналів, де можна ознайомитися з актуальними запитами про пошук робітників різних сфер як в Україні, так і за кордоном.


§ Preply;

§ UAtalents — робота в ЄС;

§ Jooble — робота для українців за кордоном;

§ Jooble — віддалена робота в Україні;

§ Upwork та Fiverr— фріланс-вакансії;

§ Робота у Молдові;

§ Знайти роботу у Чехії;

§ Робота для українських дизайнерів;

§ Ще 62 сайти для пошуку роботи.


Телеграм-канали:




Недавние посты

Смотреть все

Comments


bottom of page